לא צריך תוכנת ניהול מלאי-כשיש את המודול החזק של לינט לשם כך

מדריך למשתמש-לינט

מודול ניהול מלאי ורכש הוא חלק בלתי נפרד מליבת תכנת הנהלת החשבונות ומשולבת בה באופן מלא הן מבחינת תמחור השרות (זמין ממסלול ה-PRO ומעלה) והן מבחינה תפקודית, מה שמביא את התוכנה לחזית הטכנולוגיה בתור תוכנת ניהול מלאי מלאה ומתקדמת.

ניהול רכש:

בהפקת הזמנות רכש מסודרות לספקים המיועדות למנוע טעויות ואי הבנות משני הצדדים. לאחר קבלת הסחורה ניתן להמיר את הזמנת הרכש לתעודת כניסה למלאי במהירות וביעילות, תוך אפשרות לשנות כמויות ומרכיבים תוך כדי המרה בין הזמנת הרכש ותעודת הכניסה למלאי, אם היו כאלה.

התוכנה יודעת לנהל מלאי רגיל וגם מורכב:

ניהול מלאי כמותי רגיל: ניהול פריטים זהים זה לזה כאשר אין שום דבר שמייחד מוצר אחד מדגם אחד למוצר אחר מאותו דגם.

ניהול גרסאות למוצרים: ניהול מלאי מורכב עבור גרסאות שונות של אותו דגם. למשל מכנסיים דגם C76767 ותת גרסאות של דגם זה לפי מידה וצבע. מאפייני הגרסאות (צבע, מידה, רמת גימור, שנת ייצור וכדומה) נקבעים על ידי המשתמש. הסבר מלא לנושא תת הגרסאות כאן.

ניהול מספרים סידוריים: כל מופע של דגם המוצר הוא ייחודי ומזוהה על פי מספר סידורי. מתקיים מעקב אחרי תנועות המלאי שביצע המוצר המזוהה הייחודי והמערכת יודעת לומר בדייקנות היכן הוא היה והיכן הוא נמצא עכשיו.לוגו קופה רושמת LinetPos

תנועות מלאי מבוצעות אך ורק באמצעות שני סוגי מסמכים:

א. באמצעות מסמכים ייעודיים לניהול מלאי:
  1. תעודת כניסה למלאי

  2. תעודת יציאה מהמלאי

  3. תעודת העברה בין מחסנים

בתעודות ניהול מלאי אלה משתמשים כאשר תנועת המלאי אינה משולבת בביצוע תנועה חשבונאית/כספית והיא נטו העברת חפץ ממקום למקום ללא שום משמעות כספית/חשבונאית.

ב. תנועות מלאי מתועדות ומבוצעות גם באמצעות מסמכים/רישומים חשבונאיים:
  1. מוציאים פריטים מהמלאי: תעודת משלוח, חשבונית מס, חשבונית מס קבלה, חשבונית עסקה. ישנם מיקרים חריגים בהם חשבונית גם מכניסה מוצרים למלאי אם כמות הפריטים מופיעה במספר שלילי.

  2. מכניסים פריטים למלאי: תעודת החזרה (מסמך), רישום הוצאה, רישום נכס (רישומים חשבונאיים ללא מסמך). גם כאן: מספר שלילי בשדה כמות פריט יעשה פעולה הפוכה, יוציא מהמלאי במקום להכניס למלאי.

מצבי מלאי אפשריים לפריטים ומשמעותם:

ניתן לשייך כל פריט בתכנה לשלשה סוגי/מצבי מלאי אפשריים:

  1. ללא ניהול מלאי (פריטים שאינם נספרים כלל לצורכי ניהול מלאי. לדוגמה: מסמרים). כאשר מפיקים מסמך מכירה/תעודת מלאי הכוללים פריט שמוגדר כך (ללא ניהול מלאי), התכנה לא תבצע תנועת מלאי עבור אותו פריט שמופיע במסמך.

  2. https://www.traditionrolex.com/42

  3. מלאי כמותי (פריטים שכמותם נמדדת ביחידות, יחידות משקל, יחידות מידה וכדומה). כאשר מפיקים מסמך מכירה/תעודת מלאי המכיל פריט מסוג זה אפשר לקבוע לו יחידות מידה (לדוגמה: ק”ג או מטר) ולבחור כמות יחידות מידה.

  4. מלאי סדרתי (פריטים מאותו סוג, כאשר לכל פרט בודד קיים מספר מזהה סדרתי ייחודי-לדוגמה: אקדח). כאשר פריט מסוג זה נבחר במסמכי מכירה או בתעודות מלאי למיניהם, אין אפשרות לקבוע כמות באופן שרירותי אלא ניתן רק לבחור מספרים סידוריים ספציפיים מתוך רשימת הפריטים שנמצאים במלאי. ניתן לבחור מספרים סדרתיים בודדים אחד אחרי השני ו/או לבחור טווח מספרים סדרתיים.

פריטים חדשים נוצרים כמלאי כמותי בברירת מחדל גם כאשר הם נוצרים ביצירה מהירה במסך יצירת מסמך וגם במסך יצירת פריט עם פרטים מלאים דרך תפריט מלאי->פריטים->צור פריט חדש.

שיוך פריט לסוג מלאי מתבצע ב: תפריט ימני עיקרי->מלאי->פריטים->בשורת הפריט הרלוונטי, לבחור עיפרון כתום לעריכה->כרטיסיית “נתוני מלאי”->שדה “סוג מלאי”.

דוחות מלאי למיניהם:

קיימים 4 דוחות הקשורים למלאי:

  1. דוח מצאי לפי מחסן בודד נמצא ב: תפריט עיקרי ימני->מלאי->מחסנים->כפתור ירוק עם משאית לבנה בשורה של המחסן הרלוונטי שרוצים לבדוק.

  2. דוח תנועות לפי מחסן בודד נמצא באותו מקום כמו בסעיף הקודם, כפתור כחול עם חיצים לימין ולשמאל בשורה של המחסן שרוצים לבדוק בו תנועות.

  3. דוח תנועות מלאי כללי לכל המחסנים: נמצא בתפריט ימני עיקרי->דוחות->תנועות מלאי.

  4. דוח מצאי כללי בכל המחסנים: נמצא בתפריט עיקרי ימני->דוחות->מלאי

בלינט, תוכנת ניהול מלאי, ניתן בכל הדוחות הללו לבצע הגדרה עצמית של הטורים שיוצגו בטבלה.

קישור לפרטים נוספים לגבי מודול ניהול מלאי בלינט

נגישות
לייעוץ ישיר
ייעוץ ישיר
הרשמה